tisdag 21 april 2015

Roliga besked

Hej!

Här hemma ringde jag idag till byggnadsnämnden för att vi vill måla om vårt hus. Jag visste faktiskt inte att man var tvungen att vara i kontakt med dom när man hade en fristående villa. Men det måste man. För eventuellt så måste man faktiskt ha ett bygglov för att få måla sitt hus (när man vill ändra färg, eftersom att det ändrar husets utseende).
Så vid 09,00 ca i morse stod jag ute och fotade vårt hus. Dom behövde ett kort på höger sidan, vänster sida och rakt framifrån och sedan helst kulörerna.
I år ska vi dock bara måla allt det gröna och gula (ja, ni läser rätt) vitt och nästa år blir det ny kulör på hela huset.
Vi fick i allafall ok på ommålningen så det är bara att börja kladda!
Så nu ska det inhandlas fasadtvätt, penslar och färg och så är det fönstren som får sig en omgång först. Nu ska allt det gröna och gula bort!

Såhär ser vårt hus ut idag... Planerna för framsidan är många. Men nu blir det färgen som får första prio.


Inom sinom tid ska muren bli ny, det ska gjutas en mur i betong. Tanken är även att trappan och plattorna in till huset ska bort att det ska läggas betong även där, eventuellt ska den betongen stämplas. Fördelen med att stämpla betongen är att den fortfarande är "hel", och det kan inte växa upp något ogräs, men samtidigt så får det lite mer liv och ser nästan ut som plattor, eller vilken stämpling man nu vill ha. Tanken är även att bygga ut en liten altan på framsidan. Där frukosten kan avnjutas då vi på morgonen har skugga på vår baksida. Man kan även sitta där och njuta medan barnen far runt på sina cyklar på gatan. Andra tankar som ska bli verklighet är att få bort det vildvuxna och få lite mer struktur (det är nog sådan jag är) och bredda garageuppfarten endel så att två bilar kan stå jämte varandra.
Till detta år, ska även plankorna i staketet, dom gula som idag är stående bli vita och liggande.
Jag tror att det kommer bli bra, när det väl är färdigt. Men det känns lååångt dit. Bara att börja beta av!


Förresten är det någon här som läser som har gröna fingrar?!
Kan man gräva upp en trollhassel (en stor) och plantera om den, alltså flytta den?!
Tacksam för hjälp i denna fråga!



  


1 kommentar:

  1. Du kan flytta på den, men helst på senhösten.

    SvaraRadera