onsdag 17 september 2014

En ny fas i livet

Hej!

Nu är det länge sedan jag lämnade ett avtryck här. Tiden rullar på och här hemma har vi nått en ny fas.
Jag har börjat plugga igen. Detta är en ny vardag, med nya rutiner att komma in i.
Grabbarna har nu fått fasta rutiner på dagis och går numera varje dag från kl 07,30-16,00. Både positivt och negativt tänker jag.
Grabbarna är vana att inte gå så mycket på dagis. Oftast bara 3-4 dagar i veckan och då inte alla heldagar. Men samtidigt tror jag det är skönt för både dom (och oss) med lite fasta rutiner.

Så mina dagar nu består av studier 07,30-15,30. Sedan är det "familjetid" under eftermiddagen tills det är sovdags. Då tar jag antingen kväll, eller pluggar en stund till beroende på hur jag ligger i fas med skolarbetet.

Vad är det nu jag studerar undrar ni kanske?
Jag läser specialistsjuksköterskutbildningen med inriktning mot barn- och ungdomar. Jag kommer (föhoppningsvis) nästa sommar kunna titulera mig Barnsjuksköterska om allt går som tänkt och planerat vilket jag hoppas.

Det är mycket nytt just nu. Vad fort man "lägger av sig" och glömmer bort hur det är att studera, men snart är man förhoppningsvis inne i det igen.
Ett och annats arbetspass kommer det också att bli under året när studierna tillåter det.

Men just nu känns det rätt skönt att själv till stor del kunna strukturera upp sina dagar och få lite regelbundna rutiner.

En alldeles fantastisk sommar har passerat där man kunnat ladda batterierna ordentligt, även om sommaren och semestern gärna kunde fått vara ett tag till.
Våra vänner befinner sig just i Grekland där även vi skulle varit nu om det inte varit för att jag kom in på skolan, känns lite motigt just nu. Men vi får se fram mot en utlandsresa nästa sommar istället.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar